Stirile ZileiTârgu CărbuneștiTârgu-Jiu

Zeci de localități riscă să rămână îngropate în gunoaie. Fugaru: Tariful ar putea ajunge 30 de lei

Zeci de localități din județul Gorj riscă să rămână îngropate în gunoaie.

Operatorul Polaris, care are contract cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor de Salubrizare, nu a mai ridicat, joi, deșeurile din 40 de localități. Motivul? Legislația de mediu interzice ca, de la data de 1 februarie, să fie ridicat gunoiul dacă nu există stații de tratare a deșeurilor. În județ, există una singură, cea deținuță de Salubris Gilort la Târgu-Cărbunești.

Consilierul local Ion Fugaru a avertizat, în ultimele luni, că se poate ajunge în situația în care Gorjul să rămână îngropat în gunoaie.

Fugaru spune că ar trebui ca primarii, care fac parte din conducerea ADIS Gorj și șefii acestei asociații să dea explicații în fața gorjenilor, privind situația în care a ajuns județul.

Ion Fugaru acuză că autoritățile județene nu și-au dorit să rezolve problema deșeurilor, astfel încât să nu se ajungă în situația de a nu mai putea fi ridicate. Consilierul local atrage atenția că, dacă nu va fi găsită rapid o soluție, e posibil ca tariful la gunoi să ajungă la 30 de lei de persoană.

Comment here