LIFE

YouTube va bloca tot conţinutul anti-vaccinare

YouTube va bloca tot conţinutul anti-vaccinare, trecând dincolo de interdicţia informaţiilor false despre vaccinul destinat Covid-19, pentru a include conţinutul care se referă la dezinformări legate de vaccinurile aprobate, a anunţat compania miercuri, printr-o postare pe blog, transmite Reuters.

Exemplele despre conţinutul care nu va fi permis pe YouTube includ afirmaţiile că vaccinul pentru gripă provoacă infertilitate şi că vaccinul MMR, care protejează împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, poate provoca autism.

Compania online, deţinută de grupul Alphabet, interzice şi canalele asociate cu mai mulţi activişti anti-vaccinare cunoscuţi, între care Robert F. Kennedy Jr. şi Joseph Mercola, a spus un purtător de cuvânt al YouTube. Un comunicat al lui Mercola afirmă: ”Suntem uniţi la nivel mondial, nu vom trăi în frică, vom rămâne împreună şi ne vom recâştiga libertăţile”. Kennedy nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Măsurile au fost luate în timp ce YouTube şi alţi giganţi ai tehnologiei, cum sunt Facebook şi Twitter, au fost criticaţi că nu iau măsuri suficiente pentru a opri răspândirea de informaţii false legate de sănătate, pe website-urile lor.

Comment here