Stirile ZileiTârgu-Jiu

Ydail Construct, un nou comunicat. „Agresiunile la adresa noastră afectează grav mediul de afaceri din Gorj”

Ydail Construct, firma senatorului PNL Ion Iordache, a remis, joi, un nou comunicat de presă, după ce judecătorii au revocat măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune, pentru reprezentanţii firmei reţinuţi, săptămâna trecută. Compania anunţă că va sesiza organele competente privind procurorul de caz.

Trei oameni de afaceri din județ, apropiați ai senatorului PNL Ion Iordache, au fost reţinuţi pentru 24 de ore în acest dosar. Este vorba de Doru Șandru și Mircea Vărzaru, de la firmele Ydail Construct și Romstrade și Mihai Puiu de la Metalcolect Prod.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj comunica, vinerea trecută, că „în urma cercetărilor efectuate în cauza penală privind obținerea unui contract de întreținere drumuri județene, încheiat între Consiliul Județean Gorj și un consorțiu de societăți comerciale de pe raza județului, dosarul penal a fost înaintat de către organele de cercetare penală Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propunere de arestare preventivă față de cei trei inculpați, reținuți anterior pentru o perioadă de 24 de ore de către organele de poliție, în zilele de 30 și 31 martie, iar procurorul de caz a dispus instituirea controlului judiciar pe cauțiune pentru 60 de zile”.

În sarcina inculpaților s-a reținut obligația achitării unei cauțiuni totale în cuantum de 500.000 lei. Ydail Construct susţine, în noul comunicat, că reprezentanţii săi au fost reţinuţi abuziv.

Comment here