LIFE

WhatsApp nu va mai funcţiona pe milioane de smartphone-uri de la 1 ianuarie 2021

Aplicaţia WhatsApp nu va mai funcţiona pe milioane de telefoane din întreaga lume. De vină este un nou update al aplicaţiei, actualizările fiind valabile începând cu 1 ianuarie 2021, scrie The Independent. Astfel, după Anul Nou, device-urile mai vechi pot să-şi ia „La revedere” de la WhatsApp. Iar modificările îi vizează atât pe utilizatorii de iPhone, cât şi pe cei care deţin un smartphone cu sistem de operare Android.

Ce e de făcut? Cei care nu îşi mai pot imagina viaţa fără aplicaţia WhatsApp, utilizată în prezent de zeci de mii de români, pot apela la o actualizare de software. Sigur, achiziţionarea unui device mai nou este o altă opţiune, dar mai costisitoare.

De la 1 ianuarie, orice iPhone care nu rulează cu un sistem de operare de la iOS 9 în sus, precum şi orice smartphone care nu are cel puţin versiunea Android 4.0.3, nu va mai putea utiliza aplicaţia deţinută de compania Facebook. Mai exact, orice model de iPhone mai vechi decât iPhone 4 (inclusiv) e vizat, întrucât dispozitivele respective nu suportă actualizarea iOS 9. Deşi modelele iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6 şi iPhone 6S au fost lansate înainte de apariţia iOS 9, actualizarea sistemului de operare este posibilă fără probleme. Cât despre telefoanele care operează cu sistemul Android, nu vor mai putea suporta aplicaţia WhatsApp smartphone-urile:

Samsung Galaxy S2 
HTC Desire 
LG Optimus Black

Doar o mică parte din cei 2 miliarde de utilizatori WhatsApp de la nivel global vor fi afectaţi de actualizarea aplicaţiei.

Comment here