Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Weber spune că demersul lui Iordache privind CE Oltenia este inutil. ”Practic, s-a încheiat războiul”

Printr-un memoriu trimis CSAT și șefilor țării, senatorul Ion Iordache cere ca motoarele Complexului Energetic Oltenia să fie turate la maxim, prin investiții și exproprieri, pentru ca sistemul energetic național să nu aibă probleme, la iarnă.

Liderul Forța Dreptei Gorj spune că există soluții simple care pot fi implementate la CEO, pentru a fi asigurat necesarul de energie al țării.  

Iordache a cerut, în memoriu, renegocierea PNRR astfel încât să fie stabilit un termen realist privind decarbonarea. Senatorul este convins că documentul pe care l-a trimis, acum, la guvern va fi analizat cu atenție.

Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, spune că demersul senatorului Ion Iordache este inutil, în acest moment, pentru că prin modificarea ordonanței privind decarbonarea, Complexul Energetic Oltenia a fost salvat cel puțin până în 2032.

Weber mai spune că, la Complexul Energetic Oltenia, nu sunt probleme cu fronturile de lucru, în acest moment. Liderul PSD Gorj este optimist că va fi rezolvată și problema Carierei Roșia al cărei acord de mediu a fost suspendat, în urmă cu o lună.  

Comment here