Minerit și EnergieRovinariStirile Zilei

Weber, după întâlnirea de la Ministerul Muncii: S-au luat în discuție toate solicitările

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, nu le-a promis nimic concret liderilor sindicali din Complexul Energetic Oltenia, cu care s-a întâlnit miercuri, pentru a discuta despre noua lege a pensiilor.

În noul act normativ, minerii și energeticienii nu mai au beneficiile din Legea nr.197/2021. Crește vârsta de pensionare cu 2 ani și dispar de la condiții speciale activitățile asimilate și mentenanța.

Cristian Lădaru, lider sindical la Cariera Roșia, spune că ministrului i-au fost prezentate elementele care îi discriminează pe angajații CEO.

Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, spune că, după întâlnirea de la Ministerul Muncii, a rămas promisiunea că reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare și alte articole favorabile pentru angajații CEO, din actuala legislație, vor fi preluate în noua lege a pensiilor.

Numai că, spune liderul social-democraților, România nu poate încălca angajamentele luate în fața Comisiei Europene, pentru a nu pierde banii din PNRR.   

Comments (2)

  1. Mineri si energeticieni

    Daca reprezentantul principalului partid din coaliția de guvernare în urma discuțiilor cu reprezentanții federatiilor majoritare transmite aceste lucruri este îmbucurător.
    Europa e cu treabă și ,noi cu a noastră!
    La o adică pot sa îi aducă pe cei din CE sa vada care sunt conditiile, poate atunci nu ar mai comenta, daca o fac!
    Discuțiile și argumentele trebuie sa primeze!

  2. S-a vazut deschiderea spre discuții cu sindicatele mari și federatiile reprezentative.

Comment here