Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Weber, despre planul de restructurare a CE Oltenia: Sunt curios cum o scot la capăt

”Sunt curios cum o scot la capăt” spune deputatul Mihai Weber referindu-se la planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, care a fost trimis  la Bruxelles iar, acum, se așteaptă răspunsul Comisiei Europene.

Președintele PSD Gorj observă că au fost depășite termenele asumate inițial, în sensul că ar fi trebuit să ajungă răspunsul Comisiei până în luna decembrie. Planul prevede investiții de 3,5 miliarde de euro care ar trebui făcute la Complexul Energetic Oltenia, până în 2025, dar și dispariția a circa 8000 de locuri de muncă din cadrul companiei.   

Weber ia în calcul și scenariul ca Bruxelles-ul să nu aprobe planul de restructurare a CEO. Deputatul spune că faptul că documentul este ținut secret îi ridică tot felul de semne de întrebare.

Managerul CE Oltenia, Daniel Burlan, afirma zilele trecute, în presa centrală, că șansa Complexului Energetic Oltenia este realizarea unui mix cărbune-gaz-fotovoltaice. Mihai Weber se întreabă, însă, cu ce bani, în contextul în care CEO are resurse limitate.

Comment here