Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Weber, amendament în favoarea CE Oltenia. ”Împrumutul să fie returnat în 2 ani”

Deputatul Mihai Weber vrea ca împrumutul obținut, anul acesta, de Complexul Energetic Oltenia,  cele 250 de milioane de euro, să fie returnat în 2 ani,  și nu în 6 luni așa cum guvernul a convenit cu Comisia Europeană.

Weber anunță că a depus un amendament la Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care CEO a primit ajutorul pentru achiziționarea certificatelor de carbon. Deputatul  spune că, în contextul actual, al epidemiei de COVID-19, pe fondul instituirii stării de urgență în România și având în vedere scăderea drastică a producției Complexului Energetic Oltenia, compania nu mai poate onora obligația de a returna împrumutul în 6 luni.

Weber consideră că acum este momentul potrivit pentru ca România să-și apere interesele la Comisia Europeană. Deputatul spune că țara nu poate renunța la energia pe cărbune până în 2030, mai ales că urmează și o criză economică.

Deputatul Mihai Weber cere conducerii CE Oltenia să cheltuiască atent sumele ce vor rămâne după achiziționarea certificatelor de carbon, ținând cont că prețul acestora a scăzut. Liderul PSD Gorj spune că banii trebuie dirijați către implementarea planului de restructurare de capacități și către retehnologizare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here