Minerit și EnergieStirile Zilei

Weber: A ajuns cuțitul la os! Din păcate, nu există un plan pentru CE Oltenia

“A ajuns cuțitul la os! Din păcate, nu există un plan, o perspectivă pentru această companie”, a declarat, joi, președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, în contextul în care directoratul Complexului Energetic Oltenia este în continuare nefuncțional.

Forul de conducere are, de la sfârșitul anului trecut, doar doi din cinci membri și nu poate lua decizii. PSD Gorj i-a propus ministrului Energiei mai multe persoane, însă nu s-a luat o decizie până în acest moment.

Mihai Weber i-a cerut, de mai multe ori, ministrului Energiei, Virgil Popescu, să meargă la Bruxelles și să renegocieze planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia și se așteaptă ca, în perioada următoare, “se existe o asemenea acțiune”.

Weber susține că a primit garanții că guvernul va face demersuri pentru renegocierea PNRR, inclusiv pe capitolul de energie.

Liderul PSD Gorj atrage atenția, din nou, că o eventuală închidere a Complexului Energetic Oltenia, în următorii 2-3 ani, ar însemna un dezastru economic și social pentru județ.

Comment here