Stirile ZileiTârgu-Jiu

Vrea să mute opere, dar nu știe care și nici unde. BÂLBELE secretarului de stat Brătescu, la inaugurarea Muzeului Brâncuși

Inaugurarea Muzeului Național ”Constantin Brâncuși”, de la Târgu-Jiu, s-a lăsat, miercuri, cu circul de rigoare. Secretarul de stat din Ministerul Culturii, Liviu Brătescu, s-a încurcat în declarații. Oficialul a început să vorbească despre mutarea a două opere, dar nu a știut unde și nici care sunt acelea, în vreme ce brâncușologul Ion Mocioi a început să se contreze cu Narcis Daju pe faptul că plouă în Casa Gănescu, acolo unde funcționează muzeul, dar și pe tema lipsei exponatelor din muzeu.

Secretarul de stat din Ministerul Culturii, Liviu Brătescu, a venit la Târgu-Jiu pentru inaugurarea Muzeului Național ”Constantin Brâncuși”, aflat în Casa Barbu Gănescu, lângă Prefectura Gorj. Brătescu a fost, de la bun început, întrebat despre dosarul UNESCO. Secretarul de stat a anunțat că verdictul final privind includerea operelor brâncușiene de la Târgu-Jiu în Patrimoniul Mondial va fi dat în această vară.     

Brătescu a promis finanțare și pentru restaurarea operelor de la Târgu-Jiu.

Încercând să dea o a doua veste bună, secretarul de stat s-a încurcat în declarații vorbind despre ”mutarea a două elemente din Parcul Constantin Brâncuși” . Întrebat despre ce elemente este vorba, Liviu Brătescu n-a știut să răspundă.

Brătescu a fost luat la întrebări și privind exponatele din noul muzeu de la Târgu-Jiu.  

Brâncușologul Ion Mocioi a avut o dispută cu Narcis Daju, precizând că în Casa Gănescu „va fi ceva similar celor făcute de francezi în memoria lui Brâncuși”. Mocioi a comentat că este un lucru bun deschiderea Muzeului Brâncuși la Târgu-Jiu, fix în casa în care artistul a lucrat ansamblul monumental.  

Secretarul de stat Liviu Brătescu a dat asigurări că Muzeul Brâncuși de la Târgu-Jiu va fi o prioritate pentru Ministerul Culturii. Deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, a intervenit pentru a nega că ar ploua în Casa Gănescu, din cauza degradării imobilului.

Jurnaliștii nu au ratat nici ocazia de a-i pune secretarului de stat Brătescu întrebări despre Irina Rimes, cântăreața desemnată ambasador al Zilei Brâncuși.

Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, a promis că va asigura finanțare pentru reabilitarea operelor lui Brâncuși, după ce vor fi făcute expertizele necesare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here