Stirile ZileiTârgu-Jiu

Vrea investiții majore în Gorj, prin FTJ. Prefect: Măcar câte 20 de milioane de euro pe proiect

Noul prefect de Gorj, Iulian Popescu, vrea ca-n județ să ajungă companii mari, care să facă investiții de  cel puțin 20  de milioane de euro, prin Fondul pentru o Tranziție Justă.

”Avem nevoie de investitori de măcar 20  de milioane de euro pe proiect, 4-5 proiecte. În jurul unor firme mari roiesc IMM-uri” a declarat Popescu în emisiunea Interviurile Infinit FM, adăugând că, în momentul de față, Complexul Energetic Oltenia are o cotă de impact de 80% în economia județului și că trebui înființate și alte tipuri de activități.

Iulian Popescu vrea o reindustrializare a Gorjului prin Fondul de Tranziție Justă.

”Avem o fereastră de oportunitate ca, în câțiva ani, să aducem investitori și să facem activități cu valoare adăugată mare. Dacă nu facem acest lucru, forța de muncă va îmbătrâni ori va migra. Peste 3-5 ani va fi prea târziu” a declarat prefectul de Gorj.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a mai spus că, în toamna acestui an, vor putea fi accesate aproape 80% din fondurile europene alocate României până în 2030.

”Trebuie să ne pregătim ca la armată, să încurajăm consultanții din Gorj și să aducem alții, să avem subiecte, să ne știm specializarea, altfel n-o să se poată depune proiecte și o să ne-o ia alții înainte” a declarat Iulian Popescu.

Comment here