Minerit și EnergieStirile Zilei

Vrea dialog cu ONG-urile de mediu. Miruță: Să stăm la aceeași masă! Nici la CEO, nici la Ministerul Energiei nu sunt oameni tâmpiți

Deputatul Radu Miruță crede că ar fi util un dialog cu organizațiile de mediu care militează pentru eliminarea cărbunelui din sistemul energetic național și critică planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

Parlamentarul USR-PLUS spune că discuțiile separate la Bruxelles nu fac bine nici Gorjului, nici României.

”Cred c-am putea să stăm la aceeași masă. Nici la CEO, nici la Ministerul Energiei nu sunt oameni tâmpiți, nici la aceste ONG-uri nu sunt oameni nebuni” declară Miruță.

Șase organizații de mediu au solicitat un plan de restructurare mai ambițios pentru Complexul Energetic Oltenia. Acestea argumentează, într-un raport adresat oficialilor Comisiei Europene, că planul de restructurare în forma actuală face România mai dependentă de combustibili fosili și împiedică tranziția justă a județului Gorj. Principalele critici aduse se referă la continuarea exploatării cărbunelui după anul 2030 și instalarea de noi capacități pe bază de gaze fosile care vor deveni active nerecuperabile și vor îngreuna tranziția energetică.

Deputatul Radu Miruță întreabă, din nou, organizațiile de mediu dacă nu vor nici cărbune, nici gaze, care este alternativa lor pentru Gorj.  

Comment here