Stirile ZileiTârgu-Jiu

Vrea banii pentru spital. Apelul lui Miruță către Vîlceanu și Pecingină

Deputatul Radu Miruță face demersuri pentru construirea unui spital nou în județul Gorj. Parlamentarul a făcut un proiect de lege în acest sens.

Actul normativ privind întoarcerea în judeţ a 15% din banii plătiţi de Complexul Energetic Oltenia pe certificatele de carbon, pentru construirea unui nou spital, a primit, luni, aviz pozitiv în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor.

“Dacă proiectul ar fi lege, ar ajunge 22,5 milioane de euro la Consiliul Județean” a explicat liderul USR Gorj într-o conferință de presă.

Miruță  a făcut apel către parlamentarii de Gorj și președintele Consiliului Județean să facă front comun pentru susținerea proiectului privind realizarea unui spital nou. Potrivit deputatului, o astfel de investiție s-ar ridica la 65 de milioane de euro și ar fi gata în 3 ani.

Radu Miruță a mai afirmat că un aviz important pe proiectul de lege trebuie dat de Comisia de Buget Finanțe a Camerei Deputaților, din care fac parte doi din cei cinci deputați de Gorj: Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină.

Comment here