Minerit și EnergieStirile Zilei

Vor venituri mai mari pentru angajații CE Oltenia. Jan Popescu: Oamenii așteaptă această negociere

Conducerea Complexului Energetic Oltenia caută un prestator care să aibă mijloace de transport omologate pentru a duce minerii în siguranță către punctele de lucru din cariere.

După tragedia de la Jilț Sud, când o tanchetă s-a răsturnat iar trei oameni au murit, transportul de persoane a fost suspendat în cadrul companiei.

”Se fac toate demersurile pentru a găsi un prestator cu utilaje performante” declară Jan Popescu, președinte executiv Sindicatul Mine Energie Oltenia.

În ceea ce privește planul de investiții, anunțat de ministrul Energiei, Virgil Popescu, liderul SMEO este convins că se vor face în cariere, în vreme ce, la Termocentrala Rovinari, se lucrează ”în ritm alert” pentru punerea în funcțiune a grupului nr.5.

Unii specialiști din domeniul energetic au declarat că este tardiv să fie făcute investiții în cariere și termocentrale.

”Energia pe cărbune trebuie să continue și după 2032. Nicio energie nu poate fi mai competitivă, exceptând-o pe cea hidro” declară Jan Popescu.

Liderii sindicali din cadrul Complexul Energetic Oltenia se pregătesc de negocieri pentru actul adițional la contractul colectiv de muncă. Discuțiile cu administrația urmează să înceapă la sfârșitul lunii februarie. Jan Popescu reafirmă că mandatul sindicatelor este să obțină venituri mai mari pentru salariați, în 2023.

Comments (2)

 1. Cu JAN in frunte sigur vom avea venituri multe!
  JAN nu minte oamenii!

 2. Jenele impreuna cu Caldare sa aduceti banu la oameni
  Rovinariul tot se aliniaza in spatele vostru
  Acum sa se vada forta sindicatului!
  Un leu sa nu dati inapoi!
  Noi suntem cu voi!

Comment here