Stirile ZileiTârgu-Jiu

Vor să aducă la Târgu-Jiu ”Cumințenia Pământului”

Târgu-Jiul are, în sfârșit, un muzeu dedicat Titanului de la Hobița.

Muzeul Național “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a fost inaugurat, miercuri, chiar de Ziua Națională Constantin Brâncuși. Cei care i-au trecut pragul au putut admira o expoziție temporară de fotografii documentare, din colecția Centrului Pompidou de la Paris, precum și fotografii din arhiva inginerului Ștefan Georgescu Gorjean, șef al proiectului realizării Coloanei Infinitului, parte a Ansamblului Monumental realizat de marele sculptor.

 “Ministerul Culturii este preocupat ca, în acest an, să pună în mișcare acest muzeu” a dat asigurări secretarul de stat Liviu Brătescu, prezent la Târgu-Jiu.

În locul ministrului Bogdan Gheorghiu, care-și anunțase vizita dar ulterior a anulat-o, la Târgu-Jiu a ajuns consilierul său, Adrian Păduraru, care s-a declarat impresionat că jurnaliștii s-au arătat interesați de inaugurarea muzeului.  

Dan Vîlceanu, președinte PNL Gorj, își dorește ca Muzeul Brâncuși de la Târgu-Jiu să fie gazdă pentru ”Cumințenia Pământului”, anul viitor, când se împlinesc 145 de ani de la nașterea marelui sculptor.

Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, a ținut să precizeze că, de trei luni, se duce o “luptă” la București pentru a putea fi adusă ”Cumințenia Pământului” în orașul lui Brâncuși.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here