Stirile ZileiTârgu-Jiu

Vor cruce monument și placă în memoria aviatorului Vasile Craiu, în Cimitirul de Onoare

O cruce monument, în memoria eroilor căzuți în 1916, în timpul Luptelor de la Jiu, și o placă în memoria aviatorului Vasile Craiu, urmează să apară în Cimitirul de Onoare din Târgu-Jiu, a anunțat viceprimarul Adrian Tudor.  

Proiectul este unul al municipalității, în colaborare cu Garnizoana Târgu-Jiu. Crucea monument a dispărut în perioada comunistă, iar, acum, autoritățile au decis s-o refacă. Din bugetul local va fi alocată suma de 25.000 de lei.  

Cimitirul de Onoare din Târgu-Jiu a fost construit de administrația germană, în 1917. În el și-au găsit somnul de veci peste 1200 de militari germani, unguri, austrieci și români. În prezent mai sunt 150 de morminte.

Autoritățile vor realiza și o placă de onoare în memoria lui Vasile Craiu, considerat cel mai bun pilot militar român din Primul Război Mondial, o adevărată legendă a aviaţiei româneşti. Vasile Craiu s-a născut în localitatea Novaci, în ultima zi a anului 1894.

S-a stins din viaţă la mai puţin de 24 de ani. A fost înmormântat cu mari onoruri militare la Bârlad, de unde gorjenii l-au ridicat în 1927 pentru a-l reînhuma la Târgu-Jiu. Astăzi, însă, mormântul său nu mai este cunoscut.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here