LIFE

Vladimir Putin a promulgat o lege care impune ca smartphone-urile, computerele şi smart TV-urile vândute în Rusia să aibă preinstalate softuri ruseşti

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat, luni, o lege care impune ca smartphone-urile, computerele şi televizoarele smart vândute în Rusia să aibă preinstalate softuri ruseşti.

Legea, care va intra în vigoare pe 1 iulie 2020, a întâmpinat opoziţia unor retaileri de produse electronice, care afirmă că aceasta a fost adoptată fără ca ei să fie consultaţi. Autorităţile au prezentat legea ca fiind o modalitate de a sprijini firmele ruseşti de IT să concureze cu companiile străine şi de a scuti consumatorii de descărcarea de softuri după achiziţia unui dispozitiv. Piaţa de telefoane mobile din Rusia este dominată de companii străine, între care Apple, Samsung şi Huawei.

Legea, semnată de Putin, prevede că guvernul va redacta o listă de aplicaţii ruseşti care vor fi instalate pe diferite dispozitive. În ultimii ani, Rusia a adoptat legi mai ferme referitoare la internet, cerând motoarelor de căutare să şteargă unele rezultate ale căutărilor, serviciilor de mesagerie să pună la dispoziţia serviciilor de securitate cheile de criptare, iar reţelelor de socializare să stocheze date pe servere din ţară.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here