LIFE

Vlad Țepeș vine la Netflix. Domnitorul român, personaj principal într-un serial

„Ascensiunea imperiilor: Otomanii”, în original „Rise of Empires: Ottomans”, o docu-dramă despre sultanul turc Mohamed al II-lea, revine cu noi episoade pe Netflix.

„Ascensiunea imperiilor: Otomanii” este o docu-dramă, un hibrid între un serial și un documentar. Imaginile de ficțiune, excelent realizate de Netflix în Turcia (seria e disponibilă în prezent pe platforma de streaming), alternează cu intervenții explicative ale mai multor specialiști în istorie.

Primul sezon, format din 6 episoade și lansat în 2020, a avut în prim-plan tinerețea sultanului turc Mohamed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului. În momentul lansării sale în România, serialul a putut fi urmărit și pe Viasat History, sub numele de „Istoria imperiilor: Otomanii”.

Despre povestea din al doilea sezon, numit „Mehmed vs Dracula”, s-a scris încă de la început că s-ar concentra pe rivalitatea dintre Mohamed și Vlad Țepeș – armatele celor doi s-au înfruntat la Târgoviște, în iunie 1462, în așa-numitul Atac de noapte. 

„La ani buni după ce cucerește Constantinopolul, sultanul Mehmet al II-lea își consolidează puterea, dar un voievod valah necruțător amenință să-i doboare imperiul”, se arată în sinopsisului noului sezon al serialului de pe Netflix.

Filmările pentru „Mehmed vs Dracula”, sezonul 2 din „Ascensiunea imperiilor: Otomanii”, s-au terminat încă din toamna anului 2021. Recent, s-a aflat că platforma de streaming va lansa sezonul 2 din „Ascensiunea imperiilor: Otomanii” pe data de 29 decembrie 2022.

Comment here