Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Virgil Popescu a anunțat ajutorul de 1,3 miliarde de euro pentru CE Oltenia. Weber: De ce nu s-a prevăzut de anul trecut?

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat, miercuri, că guvernul şi-a asumat plata unui ajutor de stat de 1,3 miliarde de euro pentru Complexul Energetic Oltenia. ”Puteau  face lucrul acesta încă de anul trecut, pentru a nu mai ajunge la mâna Comisiei Europene” declară deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.  

În conferință de presă, ministrul a declarat că are încredere că programul de restructurare a CE Oltenia va fi aprobat de Comisia Europeană. Virgil Popescu a anunțat că din Fondul de Modernizare se vor face investițiile în sistemul energetic național.

Mihai Weber, președintele PSD Gorj, spune că guvernul ar fi trebuit să aprobe încă de anul trecut plata ajutorului de stat către CE Oltenia. Deputatul a vorbit, din nou, despre planul de restructurare al companiei afirmând că vor urma 10 ani cu disponibilizări masive.

Weber consideră că din moment ce, până în 2025, statul va ajuta compania de la Târgu-Jiu, n-ar fi trebuit să ne punem la dispoziția Comisiei Europene care să ne impună reguli.  

În replică, Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, amintește măsurile luate de actuala conducere a țării pentru compania de la Târgu-Jiu, în ultimul an.  

Vîlceanu crede că declarațiile lui Weber vin din disperarea că ar putea pierde alegerile parlamentare. Liderul liberal afirmă că cei de la PSD nu se pot lăuda nici măcar cu o măsură bună pentru CEO, cât au fost la guvernare.

Comment here