Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Viorel Caragea cere ANCHETAREA Bankwatch România

Viorel Caragea, președintele PER Gorj, cere anchetarea Bankwatch România, organizație pe care o consideră ”distructivă pentru Gorj și pentru sistemul energetic național”.

Bankwatch România a solicitat, în instanță, în urmă cu 3 ani, anularea a 9 acorduri de mediu pentru 9 din cele 10 cariere ale Complexului Energetic Oltenia, după cum se menționează într-un document remis redacției Radio Infinit. Cinci dintre procese au fost câștigate de compania de la Târgu-Jiu, unul a fost pierdut (Cariera Roșia a rămas fără acord de mediu), iar trei cauze, ce vizează carierele Lupoaia, Roșiuța și Peșteana, sunt încă pe rolul instanțelor de judecată. Caragea cere anchetarea ONG-ului de mediu.

Viorel Caragea consideră inacceptabil faptul că una dintre cele mai mari cariere miniere din Europa, Roșia, a rămas fără acord de mediu și critică lipsa de reacție a parlamentarilor de Gorj, în special a senatorului Scarlat Iriza care vizează un post la ANRE.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, spune că CEZ este una dintre companiile care sponsorizează Bankwatch România, iar interesul este scoaterea de pe piață a Complexului Energetic Oltenia.

Constantin Crețan, președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, se așteaptă ca avizele pentru exploatarea de cărbune să dispară pe bandă rulantă, în următorii ani.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here