Târgu-Jiu

Vine viitura de PET-uri pe Jiu, după inundațiile de la Lupeni

Jiul va fi din nou poluat cu PET-uri din Valea Jiului după ce, marți noapte, la Lupeni mai multe străzi au fost inundate din cauza ploilor puternice, dar și a gunoaielor care au înfundat zeci de poduri și podețe.

Lacul de la Vădeni este deja poluat cu sticle din plastic și alte resturi aduse de apă în această primăvară din orașele Văii Jiului. Lucrurile se vor complica în următoarele zile, când va ajunge viitura care a inundat peste 100 de gospodării.

Marți seara, localnicii din Lupeni s-au trezit cu apă de aproape un metru în case și pe străzi. Un bărbat și-a pierdut viața, fiind electrocutat în timp ce lucra la un branșament în subsolul unui bloc, apa intrând acolo fără ca omul să își dea seama de pericol.

Locuitorii afectați de revărsările de ape au declarat că inundațiile au fost generate de precipitațiile puternice, dar și de mormanele de gunoaie care au blocat gurile de scurgere și pe care, în cele din urmă, Jiul le va purta cu el spre barajele de la Târgu-Jiu.

Primarul din Lupeni, Cristian Resmeriță, a declarat că situația din oraș este de-a dreptul dramatică, pagubele fiind foarte mari după ploaia de nici o oră.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here