Stirile ZileiTârgu-Jiu

Vîlceanu vrea candidat NEUTRU la CJ. Romanescu: Sper să nu mergem ca mielul la tăiere!

”Sper să nu mergem, ca-n 2016, ca mielul la tăiere!” spune Marcel Romanescu, referindu-se la candidatul Dreptei pentru președinția Consiliului Județean Gorj. Liderul PNL, Dan Vîlceanu, a anunțat, vineri, la un post local de televiziune, că nu vrea să candideze pentru această funcție și a avansat varianta unui candidat neutru, care să fie susținut și de USR și PMP. Anterior, Marcel Romanescu le ceruse liderilor județeni ai celor 3 partide- Dan Vîlceanu, Radu Miruță și Nicolae Davițoiu- să facă sondaj, iar cel care stă cel mai bine să-și asume candidatura la președinția Consiliului Județean Gorj.

Primarul liberal al Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, atrage atenția că, dacă se va merge pe un profil de candidat și nu pe un candidat puternic, la Consiliul Județean, se poate repeta situația din 2016, când PNL a obținut un scor slab în competiția pentru Primăria Târgu-Jiu.  

Romanescu speră ca PNL să nu meargă ”ca mielul la tăiere” în bătălia pentru Consiliul Județean. Edilul Târgu-Jiului afirmă că-și dorește “un partener valoros” în competiția de la locale.

Gheorghe Grivei, vicepreședinte PNL Gorj, spune că s-a purtat o discuție, în cadrul Biroului Politic Judeţean, privind susținerea unui candidat unic al dreptei pentru președinția Consiliului Județean.

”Noi suntem cu PSD bară la bară. Dacă toate forțele de dreapta am susține un candidat unic, sigur ar câștiga” declară liberalul.

Grivei nu crede că este oportună comparația cu cele întâmplate la localele din 2016. În privința listei pentru Consiliul Județean, vicepreședintele PNL spune că timpul nu mai permite să fie făcută una comună cu USR și PMP.

Liviu Cotojman, vicepreședinte PNL Gorj, crede că USR și PMP vor analiza cu atenție oportunitatea unui candidat unic la președinția Consiliului Județean, mai ales că pot obține posturile de vicepreședinți.

Radu Miruță, președintele USR Gorj, spune, însă, că persoana neutră, despre care vorbește Dan Vîlceanu, nu poate fi independentă politic, ci trebuie înregimentată.  

Nicolae Ivan, coordonatorul Alternativa pentru Demnitate Națională Gorj, consideră că discuția despre un pol anti-PSD în județ, în vederea câștigării Consiliului Județean, este “un balon de săpun”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here