Minerit și EnergieStirile Zilei

Vîlceanu: Sindicatele AU RENUNȚAT la grupa de muncă!

Deputatul Vîlceanu a reacționat, vineri, după ce liderii sindicali din cadrul Federației Naționale Mine Energie l-au acuzat că a venit cu amendamente, la proiectul de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie, ce mențin discriminarea între salariații Complexului Energetic Oltenia.

Legea se aplică unui număr de circa 8000 de salariați, restul până la peste 13 mii, nu beneficiază de prevederile ei, pentru că nu au grupa a doua de muncă. Sindicaliștii FNME au afirmat că, prin proiectul inițial, ar fi vrut să îi ajute și pe cei încadrați la condiții normale.

 “Eu am depus o inițiativă legislativă pentru încadrarea în condiții speciale a tuturor subunităților din CEO, inclusiv Turceni, Ișalnița și Craiova. Proiectul nu a fost susținut de parlamentarii PSD și nici de sindicate”, a amintit deputatul liberal.

Dan Vîlceanu acuză că, de vină pentru pierderea grupei de muncă, în 2001,  la Termocentralele Turceni, Craiova și Ișalnița, au fost conducerile unităților și liderii sindicali. În plus, deputatul PNL a precizat că nu există în lucru vreun alt act normativ și pentru acești angajați.

Liderul PNL Gorj le-a transmis ”sindicatelor PSD” să renunțe la campania electorală și să realizeze că trebuie se reprezinte interesele salariaților CE Oltenia.

Dan Vîlceanu susține că este un fake news acuzația lansată public de sindicalistul Nelu Roșca, cum că ar fi venit cu un amendament prin care stagiul de cotizare să fie de 35 de ani, în loc de 30 de ani. ”Tabelul a rămas la fel” a precizat deputatul.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here