Minerit și EnergieStirile Zilei

Vîlceanu: Și fără legi, tot atâția angajați CEO ies la pensie până în 2026

Deputatul Dan Vîlceanu susține că și fără legile de pensionare, tot atâția angajați ai Complexului Energetic Oltenia se vor pensiona până în 2026.

Șeful liberalilor gorjeni a afirmat, în emisiunea Interviurile Infinit FM, că nu crede că minerilor și energeticienilor li se vor recunoaște condițiile speciale de muncă în perioada 2001-2021. Și asta pentru că au fost comisii care au stabilit că, în companie, au existat condiții deosebite de muncă în această perioadă.

Amintim că angajați CEO protestează, în fiecare zi de joi la Târgu-Jiu, pentru deblocarea Legii nr.197/2021.

Vîlceanu a declarat că lipsa softului este doar un motiv invocat de Casa de Pensii pentru a nu aplica legea PSD de reducere a vârstei de pensionare, nr.74/2022. Liderul PNL Gorj a cerut ca PSD, care conduce Ministerul Muncii, să le livreze angajaților CEO ceea ce le-a promis anul trecut.  

Dan Vîlceanu a mai afirmat că statul nu poate da o lege care să-i scoată pe angajații CEO la pensie, doar cu condiția vechimii de 25 de ani și că indiferent dacă se aplică sau nu legile 197 și 74, tot atâția angajați ai companiei se vor pensiona până în 2026.  

Comment here