Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Vîlceanu: Riscăm să închidem CE Oltenia cu această inițiativă!

Reducerea vârstei de pensionare, la modul în care este cerută de protestatarii din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, ar însemna închiderea Complexului Energetic Oltenia, a declarat, în emisiunea Interviurile Infinit FM, deputatul Dan Vîlceanu, președintele Partidului Național Liberal Gorj.

Parlamentarul a reafirmat că în opinia sa, proiectul de lege aflat acum la Camera Deputaților este neconstituțional.

Dan Vîlceanu a afirmat că o reducere a vârstei de pensionare, așa cum solicită protestatarii de la Târgu-Jiu ar însemna plecarea a peste 4000 de oameni din cadrul Complexului Energetic Oltenia. În plus, compania ar fi nevoită să achite sute de milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale, ceea ce ar duce la închiderea sa automată.

Vîlceanu nu consideră corect faptul că protestatarii cer să fie încadrați în condiții speciale de muncă. Spune că nu poate fi comparat mineritul de subteran cu cel din carieră.   

Președintele PNL Gorj consideră că trebuie organizată o întâlnire la care să participe administrația și sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia, parlamentari și lideri politici, în care să fie analizate toate variantele iar, apoi, să fie luată o decizie privind viitorul companiei.

Comments (1)

  1. Pai domnul deputat stie diferentele dintre mineritul de suprafata si cel din subteran? Sau vorbeste si el asa, sa se afle in treaba? Si despre ce sume abereaza ca le ar plati CEO in plus la asigurarile sociale? Minerii s ar pensiona in contul platilor facute in decursul yecilor de ani de contributii la sistemul public de pensii, cel jefuit in ultimii 30 de ani de catre colegii politicieni ai domnului deputat.

Comment here