Minerit și EnergieStirile Zilei

Vîlceanu: Rămân la ideea că legea nu este aplicabilă

Legea de reducere a vârstei de pensionare în Complexul Energetic Oltenia nu este aplicabilă iar compania nu va fi privatizată, spune deputatul  Dan Vîlceanu, într-un interviu pentru Radio Infinit.

Parlamentarul de Gorj continuă să afirme că legea, care le-ar permite angajaților CEO să iasă la pensie la 52 de ani, se va dovedi a fi o păcăleală. De altfel, Vîlceanu s-a abținut la votul de miercuri din plenul Camerei Deputaților.  

Premierul Florin Cîțu a anunțat că va prezenta un calendar de închidere a minelor. Dan Vîlceanu spune că termenul este 2030, exact cum este prevăzut în planul de restructurare trimis la Bruxelles. Cât despre înființarea unor societăți mixte, care să facă investițiile la grupurile pe gaze și parcurile fotovoltaice, liderul PNL Gorj spune că este una dintre variantele discutate la guvern, dar nu este bătută în cuie.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, recent, că ar exista companii străine interesate de CE Oltenia. Deputatul Dan Vîlceanu declară că ministrul nu s-a referit la o vânzare a companiei, pentru că nici nu s-ar putea face decât prin listare la bursă, ci la firmele care sunt interesate de investițiile care trebuie făcute la CEO.

Comments (1)

  1. Ramai la ideia ca esti un Cap de Cal Patrat cu mintea’n colturi. Tu nu stii decat jaful pe care firma lui mamica ta il face in CEO. Milioane si milioane de euro de la CEO pe lucrari fictive si facturi false pentru firmele lu’ mamica si beizadeaua Dan Cap Patrat de Cal. Si pentru mimoza ziarista intretinuta de Dan Cap de Cal la Digi Bucuresti. De, sa fie aproape de dom Cap de Cal, sa stea bot in bot.

Comment here