Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Vîlceanu: PSD vrea distrugerea mineritului, a termocentralelor și a CE Oltenia

PSD vrea distrugerea mineritului, a termocentralelor și a Complexului Energetic Oltenia, acuză deputatul Dan Vîlceanu.

Liderul liberalilor gorjeni îi vede pe social-democrați în spatele știrilor alarmiste privind viitorul energiei pe cărbune.

Presa de la București a relatat, la finalul săptămânii trecute, că statele membre ale Uniunii Europene ar putea să ceară oprirea globală a termocentralelor pe cărbune precum şi încetarea subvenţiilor pentru combustibili fosili, în condiţiile în care UE vrea să facă din schimbările climatice o parte importantă a politicii sale externe.Conform unui proiect de document consultat de Reuters și citat de Agerpres, blocul comunitar ar urma să adopte o linie dură în ceea ce priveşte diplomaţia în domeniul climei, descurajând alte ţări să investească în combustibili fosili şi încheind alianţe cu principalele economii pentru a putea realiza reduceri mai rapide ale emisiilor poluante.

Dan Vîlceanu spune, însă, că aceste demersuri nu au nicio legătură că dosarul depus de Complexul Energetic Oltenia la Bruxelles, pentru programul de restructurare.

Vîlceanu îi vede pe social-democrații din județ preocupați ca programul de restructurare a CE Oltenia să nu fie aprobat.

”Cei de la PSD vor ca aceste demers al nostru, al României și al Gorjului  să fie un eșec. Vor să obțină voturi” declară deputatul PNL.

Liderul PNL Gorj acuză că Partidul Social-Democrat acționează împotriva gorjenilor și a românilor, dorindu-și distrugerea mineritului, a termocentralelor și a companiei de la Târgu-Jiu.

Comments (1)

  1. Cum poți tu, important om al Statului Român, asemenea inepții? De fapt, spui asemenea vorbe tot pentru manipulare.

Comment here