Minerit și EnergieStirile Zilei

Vîlceanu: Eu mă lupt să nu se închidă CE Oltenia. Am preluat o companie moartă

”Faptul că sunt 10 oameni, care stau în Piața Prefecturii, nu face din asta problema numărul 1 a Gorjului” a comentat în emisiunea Interviurile Infinit FM, deputatul Dan Vîlceanu, referindu-se la minerii și energeticienii care au intrat în cea de-a 15-a săptămână de proteste pentru reducerea vârstei de pensionare.   

Președintele PNL Gorj a afirmat că pe el îl preocupă soarta celor peste 12 mii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia și că, de 2 ani, nu face decât să lupte să mențină compania în viață.  

Vîlceanu a comentat că guvernul PNL a preluat CE Oltenia de la fosta puterea PSD din postura de companie moartă, fiind emise o mulțime de hotărâri de guvern și alocați bani pentru a nu se închide.

Anul acesta, CE Oltenia a plătit 315 milioane de euro pe certificatele de carbon pentru energia produsă în 2020. Asta pentru că certificatele au fost achiziționate cu câteva zile înainte de termenul limită de 30 aprilie, prețurile ajungând și la 47 de euro bucata.

Deputatul Dan Vîlceanu spune că există și o parte bună în această chestiune: CEO va putea accesa bani pentru investiții din Fondul de modernizare,  un mecanism gândit de Comisia Europeană să finanțeze investiții pentru modernizarea sectorului energetic.

Comments (2)

  1. Cuuum ai preluat CEO, si noi nu stiam???

  2. lazar popescu

    Domnu Dan Vicleanu nu a preluat CEO, a preluat doar banii companiei, milioane si milioane de euro. De muncitori ( sclavi) nu are nevoie ca aia trebuie platiti, el doar de cascaval $$$$$$$$$$ are nevoie. E in mare foame de $$$$$$$$$$.

Comment here