Minerit și EnergieStirile Zilei

Vîlceanu, după SCENARIUL lui Vișan: Acest guvern este cel care va băga CE Oltenia în insolvență! Va preda SEN Rusiei!

Interviu îngrijorător acordat de secretarul  de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, ziarului Bursa, publicat și pe site-ul Complexului Energetic Oltenia. Dacă nu va fi accesată schema de sprijin pentru certificatele de carbon, în 2-3 ani, CEO ”se închide pe cale naturală”, anunță Vișan. ”Acest guvern este cel care va introduce Complexul Energetic Oltenia în insolvență! Toate se întâmplă pentru ca Sistemul Energetic Național să fie predat Rusiei!” reacționează deputatul Dan Vîlceanu, președinte PNL Gorj.

”A doua analiză, care s-a făcut, prevede două scenarii: unul în care CE Oltenia nu accesează schema şi, în următorii doi-trei ani, se închide pe cale naturală şi unul în care o accesează” spune Doru Vișan în ziarul central, adăugând și că ”dacă omorâm repede CE Oltenia, fără să punem investiţii noi în loc, România va avea o mare problemă, atât în securitatea şi adecvanţa SEN, cât şi în creşterea preţului la consumatorul final şi în relocarea industriei”.

Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Politici Publice, vede intenții bune în demersul lui Vișan de realizare a schemei de sprijin, dar pune tunurile pe guvernanți, acuzându-i că duc țara de râpă.

Morega consideră că atât guvernul cât și parlamentul s-ar opune sprijinirii Complexului Energetic Oltenia.

Mihai Weber, președinte PSD Gorj, se declară, însă, optimist că schema de sprijin pentru CE Oltenia va fi acceptată de Comisia Europeană și anunță că va lupta pentru compania de la Târgu-Jiu.

Deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, este convins însă că actualul guvern va băga Complexul Energetic Oltenia în insolvență și ”va preda Sistemul Energetic Național Rusiei”.

Liderul sindical Constantin Mitrescu, vicepreședinte Federația Națională Mine Energie, pare încrezător că guvernanții vor veni cu schema de sprijin promisă pentru energia pe cărbune.

Sindicalistul de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, pe de altă parte, a aflat că la București ar fi avut loc o ședință cu factori de decizie din județ, în care li s-ar fi comunicat că, din 2021, energia pe cărbune va dispărea.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here