Stirile Zilei

Vîlceanu: CE Oltenia nu este eligibil pentru atragerea de bani din Fondul pentru o Tranziție Justă

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, îl contrazice pe deputatul USR-PLUS Gorj, Radu Miruță, în privința sumelor pentru contribuțiile ce trebuie plătite astfel încât minerii și energeticienii să se poată pensiona anticipat.

Parlamentarul USR-PLUS a afirmat, într-o conferință de presă, că banii pentru plata celor circa 50 de milioane de euro către stat, pentru ca minerii și energeticienii să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare, pot fi luați din Fondul pentru o Tranziție Justă.

“Complexul Energetic Oltenia nu este eligibil pentru atragerea de bani din Fondul pentru o Tranziție Justă” susţine, însă, Dan Vîlceanu.

Vîlceanu reafirmă că CE Oltenia nu dispune de cele 50 de milioane de euro, care ar trebui plătite drept contribuții la sistemul de pensii, pentru pensionarea anticipată a angajaţilor. În plus, deputatul zice că, dacă legea ar fi votată, compania ar rămâne fără angajați, 30% din personal urmând să plece acasă într-un an.

Dan Vîlceanu anunţă că parlamentarii PNL Gorj au depus, deja, proiectul de lege privind prelungirea condițiilor deosebite de muncă, de la 1 septembrie 2021, cu încă 2 ani.

Comment here