Stirile ZileiTârgu-Jiu

Vîlceanu a prins toate drumurile importante pentru Gorj în planul investițional 2020-2030

Toate drumurile importante pentru Gorj au fost prinse în planul investițional 2020-2030, care a fost trimis la Comisia Europeană. Planul ar trebui aprobat până la finalul acestui an, spune deputatul de Gorj Dan Vîlceanu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, fost ministru interimar al Transporturilor.

Este vorba despre drumul expres Craiova-Târgu-Jiu, centura Târgu-Jiului, modernizarea drumurilor naționale Motru-Drobeta Turnu Severin și Târgu-Jiu- Râmnicu Vâlcea precum și autostrada Lugoj- Calafat. Toate aceste proiecte de infrastructură ar urma să fie finanțate pe diverse programe europene sau din bugetul național.

În noua calitate de ministru al fondurilor europene, Dan Vîlceanu și-a propus să aibă un dialog mai apropiat cu autoritățile locale. Zilele trecute a discutat cu președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, despre Fondul de Tranziție Justă, de peste 2 miliarde de euro. Vîlceanu consideră că județele Gorj și Hunedoara ar trebui să fie principalii beneficiari.

Comment here