Sportive

Viitorul, în semifinala Cupei. Stoican: Jucătorii au atins o performanță la care nu visau

Echipa de divizie secundă, Viitorul Pandurii Târgu-Jiu, s-a calificat, miercuri seara, în semifinala Cupei României la fotbal, după ce a învins, în sferturile de finală, Universitatea Cluj cu 3-1.

Cea de a doua echipă calificată în semifinalele Cupei României la fotbal a fost decisă, miercuri seara, în partida care a opus două divizionare secunde, Viitorul Pandurii Târgu-Jiu şi Universitatea Cluj.

Oltenii s-au impus la capătul unui meci dramatic, în care clujenii au deschis scorul la prima fază de joc, prin israelianul Ida Golan, după care au cedat iniţiativa. Viitorul a bifat cele mai importante faze ale primei reprize, dar au egalat abia după pauză, în minutul 69, din lovitură de pedeapsă, executată impecabil de Ţegle.

După 5 minute, U Cluj a rămas în 10 oameni, după eliminarea lui Luchin, care a cântărit decisiv, gorjenii preluând conducerea prin golul marcat de Paraschiv, în minutul 77. Acelaşi Paraschiv a dat lovitura de graţie în minutul 86, cu un şut din interiorul careului. S-a încheiat 3-1 pentru Viitorul Pandurii Târgu-Jiu, care se califică astfel în semifinalele competiţiei.

Antrenorul Flavius Stoican s-a referit, la Digi Sport, și la meciul din urmă cu două etape din Liga 2, dintre Viitorul Pandurii și ”U” Cluj, pierdut de echipa lui cu 1-2.

”Voiam să ne luăm revanșa, după ce am pierdut pe teren propriu. Acum a fost o partidă pe care eu consider că am dominat-o în repriza a doua. Știam că putem să punem presiune, dar că la început o să fie un meci disputat. Apoi, cei care vor veni de pe bancă să schimbe soarta partidei. Astăzi a făcut-o Paraschiv, bravo lui, mă bucur pentru el. E un jucător care își face simțită prezența mereu pe teren. Mă bucur pentru toți jucătorii, pentru că au atins o performanță la care nu visau. Acum, ne bucurăm pentru această seară, aș fi ipocrit să nu spun lucrul acesta, dar ne așteaptă o partidă foarte dificilă cu Reșița, pentru că obiectivul nostru e să intrăm în play-off-ul Ligii 2. (N.r. – Referitor la discuțiile din vestiar de la pauză) Rămân la noi în vestiar. M-a deranjat că am luat gol în minutul 1 pe un balon lung. E păcat apoi să alergi după anumite faze, să plecăm de la 0-1, pentru că nu suntem atenți. La pauză e bine că le-am transmis ceva și jucătorii au început bine repriza a doua”, a declarat la finalul meciului Flavius Stoican, la DigiSport.

Comment here