Stirile ZileiTârgu-Jiu

Vienescu face anchetă internă după fuga doctorițelor cu COVID din spital. Stoian: Gest iresponsabil!

Trei doctorițe din Târgu-Jiu, internate cu Covid-19 la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, au fugit din spital pentru a dormi acasă și s-au ales cu dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Este vorba despre Roxana Gheorghițoiu, Violeta Mădălina Dragomir și Rodica Dîrnu. Absența le-a fost constatată în timpul unui control.

Șeful Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, alături de șeful Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, au venit în cursul nopții la Secția Boli Infecțioase pentru a confirma absența celor trei medici bolnavi și au anunțat Poliția.

Narcis Stoian

Narcis Stoian spune că gestul medicilor bolnavi de COVID de a pleca din spital este cu atât mai condamnabil cu cât în locurile lor ar fi putut fi internați și tratați alți pacienți, poate chiar în stare mai gravă, pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri.

La secția de Boli Infecțioase a ajuns la miezul nopții și managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu. Acesta a anunțat propria-i anchetă pentru a lămuri ce s-a întâmplat, mai ales că nimeni de la pază nu i-a văzut pe medici când au plecat din spital.      

Comment here