Stirile ZileiTârgu-Jiu

Vienescu, explicații în Comisia de Dialog Social despre achiziții și magazia insalubră. Prefect: Să-i dăm timp noului MANAGER!

Ședință TENSIONATĂ, marți, a Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Gorj. Dumitru Vienescu și Cristi Aldescu s-au contrat pe seama achizițiilor de la Spitalul Județean de Urgență și a magaziei  în care ar fi fost depozitați reactivii pentru analize medicale. Două teme de actualitate, în ultimele luni, în presa din Gorj.

Pe ordinea de zi a ședinței, a fost un singur punct: “explicații privind modul de derulare a achizițiilor publice și explicații privind depozitarea reactivilor”. Managerul interimar al spitalului,  Dumitru Vienescu, a declarat că deși au existat unele erori în ceea ce privește modul de comunicare, toate procedurile de achiziții au respectat prevederile legale. În plus, a anunțat că pe 26 de noiembrie computerul tomograf va fi adus la SJU.

Liderul sindical Cristi Aldescu a intervenit pentru a preciza că neregulile de la achiziții au fost constatate și de verificatorii din Ministerul Sănătății, la controlul din primăvară.

Aldescu a acuzat că  vinovați pentru neregulile trecute în raportul corpului de control al ministrului sunt Gigel Capotă și Dumitru Vienescu, adică managerul și directorul financiar-contabil.

Prefectul Cristinel Rujan a precizat că managerul interimar Dumitru Vienescu are nevoie de timp pentru a îndrepta problemele sesizate de corpurile de control ale Ministerului Sănătății și prefectului de Gorj.

Managerul interimar al SJU a dat asigurări că reactivii folosiți la analizele medicale sunt depozitați în condiții corespuzătoare. Cât despre magazia insalubră, închisă de ITM Gorj, pe tema căreia a fost un adevărat scandal de presă, Vienescu a dat asigurări că vor fi remediate problemele sesizate de organele de control.  

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here