Stirile ZileiTârgu-Jiu

Vienescu, drept la replică pentru Libertatea: Eu am sunat la 112, aveam şi febră

Ziarul Libertatea a relatat, duminică dimineaţă, că directorul Dumitru Vienescu, managerul Spitalului de Urgență din Târgu-Jiu, știa de vineri seară că are testul de coronavirus pozitiv, dar că a preferat să rămână în izolare acasă, cu familia.

În urma articolelor publicate în Libertatea, Dumitru Vienescu a transmis un drept la replică ziarului: „Eu nu am refuzat internarea, prima probă care mi-a fost recoltată și a ieșit pozitivă nu a fost făcută la un laborator acreditat. Astăzi, în jurul orei 10.00, am primit al doilea rezultat pozitiv, cel oficial, după care am sunat eu la 112, aveam și febră”.

Managerul Vienescu a mai precizat că, pe perioada autoizolării, a stat la distanță de familia sa, întrucât casa în care locuiește îi permite acest lucru.

Un document intrat în posesia ziarului arată cum, pe 24 aprilie, directorul Dumitru Vienescu cerea, alături mai mulți colegi de-ai săi din spitalul din Târgu-Jiu, ca în spitalul condus de el să nu fie internați bolnavi COVID-19. Documentul a fost trimis din Gorj la Ministerul Sănătății și a stârnit revolta oficialilor din Sănătate.

“Totodată, propunem ca la nivelul locațiilor spitalului din str. Progresului nr. 18 și din str. Tudor Vladimirescu, să nu mai fie internați pacienți cu suspiciune de COVID-19, în vederea asigurării prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus în aceste locații. În acest sens, vă rugăm să desemnați o unitate sanitară din județul Gorj, care să interneze pacienții cu suspiciune de infecție cu COVID-19, care reprezintă urgențe medico-chirurgicale” solicita Vienescu.

Ironia destinului face ca, la o săptămână după această cerere, 8 angajați ai Spitalului Județean, 4 cadre medicale și 4 oameni din personalul administrativ, să fie confirmați cu COVID-19 și internați, potrivit informațiilor de la DSP Gorj pentru Libertatea. În corpul de spital unde acești angajați lucrează nu era internat niciun bolnav COVID, a confirmat Direcția de Sănătate Publică. Practic, contaminarea cu COVID-19 n-a avut legătură cu pacienții, ci cu transmiterea între angajații spitalului, mai notează ziarul central.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here