Sportive

Victorie spectaculoasă a baschetbaliştilor la final de sezon

CSM Târgu-Jiu a încheiat, vineri, sezonul 2021-2022 al Ligii Naţionale de Baschet Masculin cu o victorie spectaculoasă în faţa echipei Steaua Bucureşti, scor 93-86. Pentru gorjeni a fost a-11-a victorie din acest sezon. Cel mai bun marcator a fost capitanul Porter Troupe, cu 21 de puncte.

Într-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri disputate în acest sezon în Sala Sporturilor, baschetbaliştii lui Claudiu Alionescu au ţinut să încheie cu o victorie acest campionat. Suporterii, veniţi în număr mare la sală să-i vadă la lucru pentru ultima dată în acest sezon pe Porter Troupe&CO, au avut parte de un spectacol baschetbalistic total, la care au participat din plin.

A fost un meci cu două părţi diametral opuse. O primă parte în care Steaua a fost echipa care a condus ostilităţile în teren şi o a doua parte dominată categoric de gruparea gorjeană, care şi-a trecut în cont a 11-a victorie din actuala stagiune.

Cel mai bun om al gorjenilor a fost Porter Troupe. Cel mai iubit jucător de la Târgu Jiu a totalizat 21 de puncte, 4 recuperări şi 5 pase decisive. El a fost urmat de Carl Dylan cu 17 puncte, 7 recuperări şi o pasă decisivă. Tot 17 puncte a strâns şi Malik Morgan, dar şi 3 recuperări şi două asisturi. În formă au fost şi Brandon Sly cu 12 puncte marcate, şi Ahmed Bashir, cu 10 puncte. Evoluţii bune au avut şi Titus Nicoară, cu 6p, 4 recuperări şi 2 asisturi, dar şi Octavian Ilie, autor a 5 puncte, venite în urma unor execuţii de excepţie. Căpitanul Porter Troupe a rămas minute bune pe parchetul sălii pentru autografe şi poze, în special cu micuţii suporteri ai CSM Târgu Jiu.

Bucuroşi că au ocazia de a face poze şi de a obţine autografe de la jucătorii favoriţi, tinerii suporteri ai CSM Târgu-Jiu au luat cu asalt zona vestiarelor.

Claudiu Alionescu şi-a felicitat jucătorii pentru modul în care au luptat în acest meci, reuşind să revină de la -16 pe tabelă şi să câştige partida. Antrenorul gorjean le-a mulţimit şi suporterilor pentru susţinere, pentru aportul lor decisiv la obţinerea celui de al 11-lea succes stagional.

CSM Târgu-Jiu: Carl Dylan 17p, Andrei Bărăgan, Brandon Sly 12p, Kendarrius Hamilton 5p, Porter Troupe 21p, Ahmed Bashir 10p, Titus Nicoară 6p, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Malik Morgan 17p, Mihai Bădiţa, Octavian Ilie 5p. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga.

CSM Târgu Jiu – Steaua București 93-86 (17-20, 15-21, 32-18, 29-27)

Comment here