Sportive

Victorie clară a baschetbaliştilor gorjeni. CSM Târgu Jiu – CSM Galaţi: 85-63

Victorie extrem de importantă obţinută, vineri, de CSM Târgu Jiu în lupta pentru menţinerea în Liga Naţională. Baschetbaliştii s-au impus categoric în duelul cu CSM Galaţi, scor 85-63. Pe sferturi a fost 22-17, 21-11, 22-11 şi 20-24. Partida a contat pentru etapa a-5-a din Grupa 11-18.

CSM Târgu Jiu a înregistrat a doua victorie consecutivă din Grupa 11-18, după cea obţinută în faţa CSM Galaţi. Câteva sute de suporteri au asistat la cel mai bun meci al grupării gorjene din acest sezon.

Gălăţenii nu prea au avut replică în acest meci. Oaspeţii au fost năuciţi de jocul în viteză, de modul în care mingea a circulat în jocul baschetbaliştilor lui Kresimir Basic, dar şi de determinarea cu care aceştia au luptat pentru fiecare minge. Baschetbaliştii grupării gorjene au dominat aproape tot meciul şi s-au impus fără probleme în primele trei sferturi ale partidei. În ultimul act, au cedat la mică diferenţă însă şi pe fondul schimbărilor efectuate în echipă, când pe parchet şi-au făcut apariţia jucătorii care au prins mai puţine minute de-a lungul acestui sezon. 

Cel mai bun om al gorjenilor a fost Noam Weinberg. Israelianul, care are şi paşaport românesc, a totalizat 21 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. A fost urmat de Shamiel Stevenson, cu 19 puncte, 13 recuperări și o pasă decisivă. Dylan Frye a terminat meciul cu 12 puncte, 3 recuperări și 7 asisturi. O evoluție foarte bună a avut și Octavian Ilie. Gorjeanul a reușit 10 puncte, 1 recuperare și două pase decisive. Anthony Durham a încheiat meciul cu 9p, 8 recuperări și un asist. Andrei Gheorghe a reușit 5p în acest meci, Randall Brumant 4p, Thomas Kottas 3p, iar sărbătoritul zilei, care a împlint 25 de ani, Camil Berculescu, a încheiat meciul cu 2p.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Alexandru Berca, Shamiel Stevenson, Dylan Frye, Noam Weinberg, Anthony Durham, Bogdan Penciu, Camil Berculescu, Randall Brumant, Andrei Gheorghe, Thomas Kottas, Octavian Ilie. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Director tehnic: Claudiu Alionescu.

Comment here