Stirile ZileiTârgu-Jiu

Viceprimarul Coica, nemulțumit de activitatea Centrului Brâncuși. Strîmbulescu acuză lipsă de dialog

Noul viceprimar pe cultură al Târgu-Jiului, Gabriel Coica, este nemulțumit de activitatea Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”. Managerul instituției, însă, Doru Strîmbulescu, se plânge că nu are dialog cu Primăria Târgu-Jiu.  

”Sunt foarte multe lucruri care n-au fost făcute la timp. Este vizibilă, pentru orice om de bună credință, starea în care se găsesc monumentele de for public aflate în administrarea Centrului Brâncuși” a declarat, marți, Gabriel Coica.

Viceprimarul vrea ca în Parcul Central să apară, în cel mai scurt timp, un magazin de suveniruri și o micuță galerie de artă.

Gabriel Coica a anunțat că va fi făcută și o reorganizare, în 2021, la instituțiile de cultură pe care le coordonează. Ghizii de la centrul de informare de lângă Prefectura Gorj vor fi transferați la Centrul Brâncuși, iar o parte din personalul care se ocupă de evenimente ar putea ajunge la teatru.

În replică, Doru Strîmbulescu, managerul Centrului Brâncuși, spune că, probabil, viceprimarul Gabriel Coica nu s-a acomodat cu obiectul de activitate al centrului. Strîmbulescu afirmă că restaurarea operelor brâncușiene urmează să fie făcută în baza unui proiect pe care-l scrie și aprobă Institutul Național al Patrimoniului.   

În ceea ce privește celelalte opere de artă aflate în subordinea Centrului Brâncuși, Doru Strîmbulescu spune că unele dintre ele au fost amplasate ilegal pe raza municipiului, iar Primăria Târgu-Jiu ar trebui să pună la dispoziție un spațiu sau un teren pe care să fie reamplasate.  

”Întreținerea și conservarea se face pe baza unui proiect. Nu poți face, însă, proiect cât timp operele sunt neavizate, amplasate fără discernământ” declară Strîmbulescu.

Șeful Centrului Brâncuși ne-a mai declarat că a făcut mai multe adrese către Primăria Târgu-Jiu la care n-a primit răspuns, solicitându-i inclusiv să facă o evaluare a patrimoniului de opere.

”Primăria nu alocă sume de bani, nu are niciun interes” afirmă Strîmbulescu.

Comment here