Minerit și EnergieStirile Zilei

Vicepreședinte FNME: Vom solicita majorarea salariilor cu 15%

Vicepreședintele FNME, Cristi Lădaru, a enumerat solicitările ce vor fi prezentate administrației Complexului Energetic Oltenia, la negocierile pentru noul contract colectiv de muncă.

”Vom solicita majorarea salariilor cu 15% și modificarea grilei de salarizare, astfel încât clasa I A să nu fie mai jos de 3.000 de lei. De asemenea, cerem ca cele trei adaosuri de Paște, Crăciun și ziua salariatului să fie 1.500 de lei, în loc de 1.100 de lei, iar cota de cărbune să fie stabilită la 1.000 de lei. Și în privința voucherelor de vacanță vom pretinde ca valoarea acestora să fie de 2.230 de lei, conform salariului minim în plată la această dată, iar valoarea tichetelor de masă să fie fixată la suma de 20 de lei, potrivit prevederilor legislative votate de prima cameră a Parlamentului. Ne dorim și creșterea sporului de carieră de la 6 la 10% și a sporului de pericol de la 10 la 15%, conform noii grile de salarizare și vom insista pentru majorarea acestora”, a afirmat vicepreședintele FNME, conform gorj-domino.ro.

Alt sindicalist, președintele Sindicatului Liber ”Alfa”, Alin Munteanu, a declarat că va cere introducerea sporurilor în salarii și ca personalul TESA să primească sporul de producție.

”E foarte important să obținem introducerea sporurilor în salarii și, cu siguranță, vor exista negocieri dure pentru acest lucru. Din punctul meu de vedere trebuie să reglăm și o nedreptate care s-a făcut anul trecut: personalul TESA să beneficieze de spor de producție. Conform politicii din anul anterior, acel spor s-a acordat doar personalului din producție și mentenață: 1.000 de lei pentru muncitori, 700 de lei pentru conducători formații de lucru și 500 de lei pentru șefii și adjuncții de sector. Cei din TESA sunt colegii noștri și salariați ai companiei, dar au rămas pe dinafară, în urma negocierilor tensionate care au avut loc în prezența fostului ministru al Energiei, Anton. Având în vedere condițiile grele de muncă și faptul că tot mai mulți salariați au probleme grave de sănătate, ar fi momentul ca să purtăm discuții aplicate cu administrația companiei pentru ca aceasta să încheie asigurări private de sănătate pentru cei 13.000 de angajați. Mai exact, e vorba de un pachet de servicii de imagistică medicală, analize, investigații, care să poată fi făcute în marile clinici private, în condițiile în care știm că pentru un RMN sau CT la spitalele de stat se fac programări care durează câteva luni”, a precizat Munteanu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here