Învăţământul GorjeanMotruStirile ZileiTârgu-Jiu

VERDE la restaurante, GALBEN la școli. Romanescu: Mi se pare anormal

Primarii din Târgu-Jiu și Motru, nemulțumiți în pragul redeschiderii școlii. Marcel Romanescu se declară dezamăgit c-a fost scăzut indicele de infectare, de la 1,5 la 1 la mia de locuitori, ceea ce aruncă Târgu-Jiul în scenariul galben. La rândul său, Cosmin Morega o acuză de abuz pe șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Maria Cochină.  

Romanescu spune că în vreme ce la restaurante, se intră în scenariul galben la o rată de infectare de 1,5 la mia de locuitori, la unitățile de învățământ, guvernanții au decis ca scenariul galben să înceapă de la un indice de infectare de 1 la mia de locuitori.

”Mi se pare puțin anormal să tratezi diferit activitățile” a comentat primarul Târgu-Jiului.  

Cosmin Morega este supărat că, de la Inspectoratul Școlar, s-a anunțat că școlile din Motru sunt în scenariul roșu, pentru că nu s-au terminat lucrările de reabilitare. Primarul consideră că s-a făcut o mare gafă și pune tunurile pe inspectorul școlar general, Maria Cochină.

Morega spune că exceptând grădinița cu program prelungit și creșa, în rest, la toate unitățile de învățământ din Motru activitatea începe în mod normal, începând de luni.

Comment here