LIFE

Vasul de toaletă din aur din Palatul Blenheim, locul de naştere al lui Winston Churchill, a fost furat

Un vas de toaletă, realizat integral din aur de 18 carate, a fost furat din Palatul Blenheim din comitatul Oxforshire, Anglia, locuinţa în care s-a născut prim-ministrul Winston Chruchill, anunţă CNN.

Toaletă complet funcţională era instalată ca parte a unei expoziţii a artistului italian Maurizio Cattalan, cu titlul “Victory is Not an Option”, care este deschisă publicului doar joi. Poliţia din Thames Valley a primit o informaţie despre furtul toaletei la ora 4.57 a.m, sâmbătă dimineaţă. Hoţii au părăsit locul faptei în jur de 4.50 a.m., potrivit unei declaraţii publicate online. Un bărbat, în vârstă de 66 de ani, a fost arestat în legătură cu furtul.

Inspectorul Jess Milne a declarat: “Datorită faptului că toaleta este instalată în clădire, acest lucru a cauzat daune semnificative şi inundaţii. Credem că un infractor a folosit cel puţin două maşini în timpul furtului. Lucrarea de artă nu a fost recuperată dar efectuăm o investigaţie amănunţită pentru a-i găsi şi a-i aduce în faţa justiţiei pe responsabili”.

Intitulată “America”, toaleta a fost expusă mai întâi la Muzeul Guggenheim din New York, în 2016. La momentul inaugurării, vizitatorii au stat două ore la coadă pentru a o vedea. În 2017, a fost subiect de prima pagină a ziarelor, după ce Casa Albă a solicitat Muzeului Guggenheim să-i împrumute un tablou de Vincent Van Gogh – “”Landscape with Snow” (1888), iar curatorul instituţiei a propus în schimb vasul de toaletă din aur.

La Palatul Blenheim, vasul a fost instalat în camera alăturată celei în care s-a născut Churchill, urmând să fie expus până pe 27 octombrie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here