LIFE

Vânzarea Prima TV a ajuns la Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței analizează preluarea postului Prima TV de către Clever Business Transilvania.

Consiliul Concurenței anunță că “analizează tranzacția” și punctează faptul că firma “Clever Business Transilvania, companie controlată de omul de afaceri Adrian Tomșa, va achiziționa de la Prima Broadcasting S.R.L., companie aflată în reorganizare, activitatea aferentă postului generalist de televiziune Prima TV, în temeiul unui contract de transfer de activitate”.

Adrian Tomșa deține mai multe investiții în România, între care canalele TV Look (LookPlus și LookSport), AgroTV dar și paginile web Looksport, Lookplus, Lookmedica Agrotv, Profit.ro. În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua această tranzacție în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

După ce a fost la un pas de semnarea contractului, anul trecut și tranzacția a picat, după ce creditorii au angajat și o companie de audit PwC ca să găsească un cumpărător, după ce au avut o ofertă inclusiv de la oligarhul Vladimir Plahotniuc (tot fără finalitate), postul de televiziune și-a găsit proprietarul. În luna aprilie, contractul a fost parafat. Compania cu care Prima TV a agreat preluarea este aceeași cu care a fost la un pas să semneze anul trecut: Clever Media, deținută de Adrian Tomșa. Anul trecut, Clever și Prima TV au oprit discuțiile, după ce postul de televiziune a angajat compania de audit PriceWaterhouseCoopers să găsească un cumpărător.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Prima TV și Clever Media (compania care deține și televiziunile Look) au reluat discuțiile la începutul acestui an, după ce oferta făcută de Vladimir Plahotniuc (prin compania Prime), nu a evoluat. În aprilie, Clever și Prima TV au bătut palma.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here