Stirile ZileiTârgu-Jiu

Valentin Popa(Sanitas): Gândul de-a tăia drepturi angajaților din sănătate, un afront!

”Reducerea veniturilor reprezintă un afront, o jignire aduse de guvernanți întregului personal medical din România” spune liderul Sanitas Gorj,  Valentin Popa, care consideră “o glumă proastă” intenția guvernanților de a suspenda acordarea voucherelor de vacanţă pentru anul 2021, reducerea indemnizaţiei de hrană și tăierea sporurilor.

Sindicaliștii din sănătate au anunțat deja un calendar de proteste. Liderii Sanitas vor picheta sediile Guvernului, Parlamentului şi ministerelor în perioada 11 – 19 februarie, în semn de protest faţă de anunţurile autorităţilor de reducere a veniturilor în sistemul bugetar.

Liderii sindicali din cadrul Complexului Oltenia și administrația companiei au semnat, pe data de 5 februarie, actul adițional la contractul colectiv de muncă care prevede și acordarea voucherelor de vacanță în 2021.

Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, spune că minerii și energeticienii nu vor fi vizați de măsurile pe care guvernanții le-au anunțat, pentru că voucherele de vacanță au fost deja prinse în CCM.

Comment here