Din JudetStirile ZileiTârgu-Jiu

”Vaccinare la chiuvetă” și-n Gorj, asistentă medicală din Ionești, reținută. Primar: Am aflat când am văzut descinderile

Vaccinare ”la chiuvetă” și-n Gorj. O asistentă medicală din comuna Ionești a fost reținută pentru 24 de ore, după ce a primit mită ca să elibereze adeverințe de vaccinare false.

Femeia, în vârstă de 52 de ani, asistentă la cabinetul unui medic de familie din Ionești, primea între 500 şi 1.500 de lei de la persoanele care solicitau certificat de vaccinare, dar nu doreau să se vaccineze. Poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii la cabinetul medical şi acasă la asistentă.

Cristina Ciobanu, prim-procuror Parchetul Județean Gorj  

Primarul comunei Ionești, Sorin Lambu, spune că asistenta care emitea adeverințe de vaccinare în fals era o persoană respectată în comunitate și că a fost surprins să afle că făcea astfel de lucruri.

Medicul Mihai Moisescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, crede că dorința de îmbogățire rapidă le determină pe unele cadre medicale să comită astfel de ilegalități. Nu înțelege, însă, motivul pentru care pacientul refuză vaccinul, punându-și viața în pericol.

Comment here