Stirile ZileiTârgu-Jiu

Vaccin cu Pfizer, rapel cu Moderna. Romanescu: A fost o greșeală umană

Sunt medici și asistente care se retrag din centrele de vaccinare după scandalul izbucnit marți, la Târgu-Jiu, când un bărbat de 69 de ani a primit, la rapel, serul Moderna, deși prima doza a fost de la Pfizer.

Asistenta medicală, care a greșit vaccinul este angajata Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Poliția a deschis dosar penal pentru neglijență în serviciu.

”A fost o greșeală umană”, spune primarul Marcel Romanescu, nemulțumit că guvernanții au pus pe umerii  autorităților locale întreaga responsabilitate a organizării centrelor de vaccinare.  

Romanescu observă că se creează ”o furie și o isterie generală” împotriva cadrelor medicale și cere să fie lăsate în pace.

Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, a negat informația că medicul coordonator al centrului de vaccinare de la stadionul din Târgu-Jiu și-ar fi dat demisia, în urma rapelului făcut greșit. Cât despre vinovați, Stoian spune că urmează să fie stabilit dacă este vorba sau nu de culpă medicală.

Jurnalistul Claudiu Matei vede o brambureală la centrele de vaccinare și se întreabă ce se întâmplă cu baza de date, în care sunt trecute persoanele vaccinate și serul folosit.

Poliția Gorj a anunțat, prin intermediul purtătorului de cuvânt Victor Țuhașu, că a deschis anchetă pentru neglijență în serviciu, în urma rapelului făcut greșit.

Comment here