Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Va lupta pentru reducerea de 13 ani. Miruță: E nevoie de presiune din toate părțile

Deputatul Radu Miruță anunță că va lupta, în parlament, pentru ca, în noua lege a pensiilor, să fie păstrată reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și  energie. ”Este nevoie de o presiune din toate părțile. Nu vor putea să facă atât de mult rău Gorjului cât va exista capacitate de luptă” a declarat liderul USR Gorj într-o conferință de presă.

Parlamentarul a acuzat partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, că, după ce le-au ”furat” oamenilor beneficiile din Legea nr.197/2021, vor să le fure, acum, și anii din perioada de reducere a vârstei de pensionare.

Miruță a catalogat drept „o jignire” declarația președintelui PSD Gorj, Mihai Weber, cum că reducerea cu 10 ani a vârstei de pensionare, prinsă în noua lege a pensiilor, este un câștig.

Radu Miruță a afirmat că liderii PSD și PNL Gorj, Mihai Weber și Ion Iordache, au valoare doar datorită primarilor.

Deputatul USR a anunțat că va lupta, în toate comisiile de la parlament, pentru ca reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare să se regăsească în noua lege a pensiilor și s-a arătat convins că va exista presiune și de la Gorj.

Miruță a mai spus că noua lege a pensiilor taie inclusiv beneficiul pensionării cu 2 ani mai devreme pe care-l aveau locuitorii din zonele afectate de poluare.

Comments (3)

 1. Care va să zică valoarea dumneata e intrinsecă!
  Valoarea USR local e data de însăși valoarea dvs!Sau partidul se confunda cu dvs.
  Dacă n-ați fi dvs. partidul n-ar avea valoare aici ,local!
  Pe această logică , ținând cont de valoarea dvs.,superioara, USR-ul ar trebui să aibă multe procente peste cele din coaliția de guvernare!

  Totuși, fotbalul se joaca pe goluri, politica pe voturi!
  Și pe primari, sa nu uitam!
  In politica, ai primari ești valoros!

 2. Minciuni gogonate! Reprezentantul usr a opri cariera Roșia,nu i așa de Miruță!

 3. Gogosi electorale, suntem satui ! Si nu te mai duce la biserica, duminica, in pantaloni scurti, d.le Miruta, ca nu e o tinuta decenta pentru un bun crestin !

Comment here