Minerit și EnergieStirile Zilei

Va fi prelungită pensionarea anticipată la CE Oltenia, în 2021? Ce spune ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a evitat să dea un răspuns, miercuri, la Târgu-Jiu, privind pensionarea anticipată a angajaților Complexului Energetic Oltenia și din septembrie 2021, când intră în vigoare o nouă lege a pensiilor.

În prezent, angajații Complexului Energetic Oltenia, care beneficiază de condiții deosebite de muncă, pot ieși la pensie la 55 de ani, în loc de 57, la un stagiu de cotizare de 35 de ani. Liderii sindicali au cerut că o astfel de măsură să se aplice pe întreaga durată a planului de restructurare al companiei, deci încă 5 ani.

”O să analizăm, nu dau un răspuns radical. Dorim modernizarea Complexului Energetic Oltenia. Va fi o analiză pe care Dan Vîlceanu o va coordona” a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii l-a lăudat, la Târgu-Jiu, pe deputatul Dan Vîlceanu, președintele PN L Gorj, afirmând că este ”unul dintre cei mai serioși oameni în domeniul muncii”. Numele lui Vîlceanu a fost vehiculat din nou, în ultimele zile, pentru postul de ministru al Muncii, în guvernul rezultat de după alegerile din 6 decembrie.

Comment here