Minerit și EnergieStirile Zilei

Va fi DEMIS Directoratul CE Oltenia? Vîlceanu: Prejudiciul trebuie recuperat. Creţan: Decizia ÎCCJ, lucrătură politică

”Ministrul Virgil Popescu va proceda conform legii!”. Deputatul Dan Vîlceanu NU exclude demiterea Directoratului Complexului Energetic Oltenia, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat, miercuri, o sentință definitivă respingând contestația prin care compania spera să obțină anularea raportului Corpului de Control al ministrului Energiei din toamna anului trecut.

”Există anumite implicații ale acestei decizii, un text de lege care spune că atragerea răspunderii materiale implică încetarea de drept a mandatului Directoratului” spune președintele PNL Gorj.

În documentele de la dosar, oficialii Ministerului Energiei au făcut referire la prejudicii de zeci de milioane de euro pentru care au sesizat DNA Craiova.

”Dacă există un prejudiciu și de 2 lei, el trebuie recuperat. Oricum, fiind vorba despre diferența de preț la certificatele de carbon, de la 5 euro la 25 de euro, e vorba, probabil,  de sute de milioane de euro” comentează Vîlceanu.    

Președintele Sindicatului ”Lignitul Oltenia”, Constantin Crețan, consideră, însă, că decizia Înaltei Curți este ”o lucrătură pur politică”, de care guvernanții se vor folosi pentru a debarca actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia.  

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here