Din JudetStirile Zilei

USR vrea să înceteze mandatele primarilor ”traseiști”. Edil: Să facă treabă, nu circ!

Primarii care au schimbat culoara politică înainte de alegerile locale îl taxează pe Radu Miruță după ce i-a cerut prefectului de Gorj să constate încetarea mandatelor.

Liderul USR Gorj s-a arătat revoltat că prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, nu constată încetarea mandatelor primarilor traseiști. Radu Miruță a anunțat că, în perioada următoare, liderii USR din localitățile în care primarii au trecut la alte partide vor trimite și solicitări în scris prefectului de Gorj pentru încetarea mandatelor edililor.

“I-aș trimite, prima dată, să citească legea, după care, să pună mână să facă treabă, nu gargară și circ”, spune Robert Filip, edilul orașului Rovinari, care, în acest an, candidează din partea PNL pentru un nou mandat. În 2016, a fost ales primar pe listele ALDE.

Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești, trecut din tabăra PNL în cea a PSD, nu înțelege de ce să-i fie încetat mandatul, în condițiile în care mai sunt aproximativ două săptămâni până la alegerile locale.

“ Poate, Radu Miruță este supărat că nu am trecut la USR. Îi înțeleg supărarea”, comentează Marian Slivilescu. Primarul orașului Tismana candidează în alegerile din 27 septembrie din partea PNL după ce, în 2016, a obținut mandatul pe listele PSD. Slivilescu crede că liderii USR încearcă să câștige capital electoral prin demersurile de încetare a mandatelor edililor.

Și Constantin Bobaru a schimbat partidul. Situația edilului de la Bumbești-Jiu este diferită. Bobaru a ales să candideze din partea PSD după ce a fost exclus din PNL. “Sunt liniștit din acest punct de vedere. Mandatul meu nu poate înceta”, zice primarul.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here