Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

USR-PLUS: Gorjul va fi GRAV afectat de tranziția energetică. Șarapatin: În Gorj ar putea ajunge 1,3 miliarde de euro!

Reprezentanții USR –PLUS, Radu Miruță și Florin Șarapatin, semnal de alarmă, joi, într-o conferință de presă, privind banii europeni pe care riscă să-i piardă Gorjul.

Concret este vorba despre beneficiile financiare pe care le pot primi firmele mari, dacă vin să creeze locuri de muncă în Gorj, în contextul în care se va renunța la activitatea minieră iar județul va fi grav afectat.

”Suntem în cel de-al 12- lea ceas! Nici guvernul  PNL, nici candidații nu vorbesc. Fie nu realizează, fie nu sunt capabili” a comentat Radu Miruță.

Florin Șarapatin, candidatul USR-PLUS la Primăria Târgu-Jiu, a criticat faptul că factorii de decizie din județ, liderii politici, nici măcar nu aduc vorba despre tranziția energetică și vremurile dificile care ne așteaptă.  

Șarapatin a declarat că militează pentru atragerea de firme mari în județ, care să ofere locuri de muncă bine plătite. Spune că se vor putea acorda fonduri atât pentru investitorii care vor veni în județ, cât și pentru firmele care deja există.

Șarapatin a explicat că circa 2 miliarde de euro va primi România, pentru județele afectate de tranziția energetică, fiind vorba, în prezent, despre 6 județe. Numai că, sunt lideri politici locali care fac lobby insistent pentru a fi introduse 14 județe în program, ceea ce va însemna o bătălie crâncenă pe același buget.    

Candidatul USR-PLUS la Primăria Târgu-Jiu a cerut să se aplice formula europeană de distribuire a celor 2 miliarde de euro, pentru județele afectate de tranziția energetică. Asta ar însemna ca în Gorj să ajungă 1,3 miliarde de euro.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here